Preseason…

preseasonHur mycket kan vi lära oss av preseason egentligen? Egentligen inte så mycket. Preseason är till för de spelarna som kommer ta de sista platserna i 53-manna truppen, men de är nog så viktiga eftersom skador är en stor del av NFL, därav mantrat “next man up” som alla lag anammar.

Det bästa exemplet på varför preseaon inte ska värderas för hur ett lags säsong kommer att gå är från 2008. Det här året var då Detroit Lions gick 0-16 under säsongen, de förlorade ALLA matcher under säsongen vilket var blott andra gången i historien som ett lag i NFL gick en hel säsong utan förlust. Första gången var 1976 och Tampa Bay Buccaners som gick 0-14 men man kan förstå det lite eftersom detta var första året för the Bucs i NFL. En kort notis, det finns andra lag som har gått en säsong utan vinster men det har varit under säsonger då det har varit “strikes”, t ex mindre antal spelade matcher och “replacement players”.

Detroit Lions då? Deras preseason var bra, mycket bra. De vann alla sina 4matcher under försäsongen för att därefter förlora 16matcher i rad. Så att försöka förutse hur det kommer att gå för ett lag under säsongen genom att titta på deras försäong är helt fel. De bästa spelarna spelar bara några minuter och man testar olika spelare för att se om de passar in i systemet.

Summa summarum, ta preseason med en nypa salt och invänta week 1 med Chiefs@Patriots den 8september…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s