Matthew Stafford bäst betald i hela NFL

Ja, nu blev det klart. Det var väntat och nästa man att slå Stafford i löneligan kommer med 99% sannolikhet att bli Falcons QB Matt Ryan. När man tittar på NFL spelares kontrakt så är det viktigaste vad de får i “guaranteed money”. Till skillnad från många andra ligor så kan NFL lagen bryta kontrakten med spelarna rätt så enkelt och därför spelar det inte så stor roll att man signar någon för 50miljoner$/5år om han får t ex bara 1miljon i garanterade pengar. (Det är fortfarande astronomiska summor som spelarna men ägaran tjänar ännu mer.)

Staffords kontrakt sägs vara på 5år och 27miljoner i genomsnitt. Det intressanta är vad han får i garanterade pengar. Stafford har en sign on bonus på 50miljoner $ + 42miljoner $. Det ger honom en totalsumma på 92miljoner$ vilket slår Andrew Lucks “guarenteed” på 87miljoner$.

Många håller nog med om att Stafford inte ens är en top 10 QB i ligan, eller top 30 spelare overall. Men marknaden för QBs ser ut som den gör och NFL är en “QB driven league”. Jag skulle vilja påstå att Stafford är medioker men att man hellre betalar honom de här pengarna än att man har de QB problemen som Browns/Jets/Jags med många andra har. Prislappen för en medioker QB i NFL är hög, tyvärr. image

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s