Week 3… Vilka matcher vi fick!

Vilken söndag vi fick igår, det är det här NFL är!

Men innan vi börjar prata om matcherna så måste vi nämna Donald Trump och hans kommentarer om NFL spelare. Vi kommer göra ett separat inlägg om det i veckan men ni som har missat det så har Trumps största “fans” inom NFL (Bob Kraft, Patriots ägare bland annat) gått ut offentligt och fördömt hans uttalanden. Men som sagt, låt oss i denna post fokusera på gårdagens grymma matcher!

Texans@Patriots

WOW! En match som böljade fram och tillbaka men som det brukar vara, med Patriots som segrare. Men det som det kommer pratas om är varför Texans inte tar en TO direkt efter sin completion, utan väntar till det är tre sekunder kvar? Glömde möjligtvis Bill O´Brien att han hade en TO eller vad? För om de skulle tagit TO direkt skulle de iallafall haft chansen till att komma närmare FG range. Mycket konstigt!

Falcons@Lions

Ännu en match som gick till slutet. Med 8 sekunder kvar trodde alla att Lions hade vunnit genom Golden Tates TD. Per automatik är “all scoring plays are reviewed” vilket ledde till ett bisarrt slut i matchen. I och med att Tates TD blev “overturned” samt att Lions inte hade några TO kvar så skulle det bli en “10 second run off”. Vilket leder oss till matchens slut eftersom det bara var 8sekunder kvar av matchen.

 

Giants@Eagles

Behöver vi säga mer än att en rookie sparkar en 61-yard FG för att vinna matchen. Odell Beckham Junior var tillbaka och fångade 2 TDs, en vanlig dag på jobbet för han liksom. Bra match där Giants kom tillbaka och hade stora möjligheter att vinna eller i värsta fall gå till overtime. Men genom att ha incompletions och dra på sig penalties så gav de Philadelphia chansen att vinna, och the Eagles tog den.

Steelers@Bears

En match som gick till OT men som kanske inte borde ha gjort det. Bears leder med 14-7, Steelers ska dock kicka en 35yard FG för att gå till halvlek. Bears blockar kicken och Bears Marcus Cooper ska springa in en TD men saktar ner och ska “showboata”. Steelers spelare hinner ikapp och slår undan bollen centimetrar innan han “crosses the goal line”. Kalabalik uppstår och Steelers spelarna slår ut bollen ur endzone. Eftersom det inte finns någon tid kvar så går alla (Steelers) till omklädningsrummen. MEN, det visar sig att eftersom en Steelers spelare slog ut bollen ur egen endzone så kan inte halvleken sluta så, istället får Bears en “untimed down” från 1yardlinjen. Så istället för 7poäng får Bears nöja sig med 3 poäng pga Coopers “arrogans” eller vad man ska kalla det. Matchen blir målsnål och Bears vinner till slut i OT.

Bengals@Packers

Aaron Rodgers har aldrig vunnit en match på övertid (OT) men efter igår så kan man inte längre säga det. Bengals hade en mycket bra chans att komma ut som segrare. Men man lyckades inte konvertera en 3rd and 1 med ca 4min kvar. Istället gav man Rodgers tillräckligt med tid för att kvittera med en TD.

Resten av alla matchers höjdpunkter kommer nedanför här.

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s